УРОК В МУЗЕЯ

За учениците от десетите класове на Спортното училище в Пазарджик 11 октомври беше учебен, но много занимателен и полезен ден. Заедно със своите учители Ирина Цанева, Ралица Иванова и Иля Карагьозов те посетиха Регионалния исторически музей в града.

Всички те разгледаха експозициите „Възраждане и националноосвободителни борби“, „Нова история“ и новооткритата експозиция „Българското училище през Възраждането“. Десетокласниците видяха уникални експонати, свързани с историята на град Пазарджик и областта, и изслушаха интересни беседи изнесени с любезното съдействие на музейните уредници. Несъмнено най-голям интерес сред младите спортисти предизвика експозицията „Спортна слава“, в която научиха много нови неща за постиженията на големите пазарджишки спортисти. Най-голямо въодушевление предизвика представянето на олимпийския медалист Георги Георгиев, който е и директор на Спортното училище. И очаквано, това породи у тях гордост и дори желание един ден да видят и своите постижения на тези стени.

Благодарение на този нестандартен урок учениците обогатиха своите знания, научиха, но и видяха колко богата история има град Пазарджик и какви личности го прославят по света. Нещо повече – за тях експозициите в музея се оказаха изключително интересни и със задоволство споделиха, че биха се върнали отново.