ДВЕ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА ДЖУДИСТИТЕ НА СК „КОДОКАН“ И СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

 

Джудистите на СК „Кодокан“ – Пазарджик се завърнаха с две титли от държавния личен шампионат за юноши и девойки, старша възраст в Панагюрище.

При 81-килограмовите Емил Вълчев победи съотборника си Христо Димитров, а Андрей Ганчев ликува в категория до 73 кг. С тези си постижения двамата състезатели, които са и ученици в Спортното училище, затвърдиха отличните си постижения от поредица състезания през тази година.

Три сребърни медала извоюваха юношите и девойките на „Кодокан“ в Панагюрище. На почетната стълбица се изкачи Христо Димитров (кат. 81кг), който загуби във финалната битка от Емил Вълчев. Йоана Алексиева (кат. 52кг) и Мария Горева (кат. +70 кг) също успяха да вземат среброто при девойките.

Трето място и бронзови медали спечелиха Стилян Гушков (кат. 66 кг), Никола Марков (кат. 90 кг), Димитър Куртаков (кат. +90 кг) и Моника Шопова при момичетата в категория до 44 кг.

Още трима състезатели на СК „Кодокан“ успяха да се класират в челната петица. Макар и без медали, но с убедителни победи и пето място спечелиха Пролет Тончева (кат. 48 кг), Цветомир Тодоров (кат. 90 кг) и Теодор Арнаутски (кат. 60 кг).

Състезанието се проведе на 30 октомври и 1 ноември. В битката за медали в Панагюрище се включиха на 40 отбора от цялата страна.

В момента джудистите на „Кодокан“ усилено се готвят за Държавния шампионат за мъже и жени, който е през следващата седмица. А един от най-изявените състезатели на клуба – Мариян Палев, днес замина за Португалия, където ще участва в Световното първенство за младежи и девойки до 21 години.