ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

Днес тържествено бе открита новата учебна година в Спортното училище. Това стана за седми път в най-новата история на възроденото учебно заведение. Гости на празника бяха Васил Миленчев от Министерството на младежта и спорта, областният управител Валентина Кайтазова, директорът на общинската дирекция „Образование“ Гергана Табакова, старши експертът в РУО на МОН Юлия Мичева и председателят на МК „Пазарджик спортува“ и олимпийски медалист от Рио Ренета Камберова, волейболистите от Хебър.

По традиция тържеството започна с посрещане на училищното знаме, химна и издигане знамето на РБългария.

„Пожелавам на всички ученици, учители и треньори една успешна и изпълнена с емоции учебна година! Благодаря на родителите, че ни се довериха. Благодаря и на кмета г-н Тодор Попов за успешните политики, които реализира в областта на спорта и образованието, и в социалната сфера – по този начин всички талантливи деца на Пазарджик имат възможност да реализирате своя потенциал. “ С тези думи директорът на Спортното училище Георги Георгиев, който е олимпийски медалист от Атина-2004, се обърна към присъстващите на тържеството.

Поздравления и пожелания отправиха и останалите гости.

„Първият учебен ден винаги е празник. Няма нищо по-красиво от това да видиш един училищен двор, изпълнен с деца, учители и родители. Спортното училище е най-младото в областта, но вече се утвърди като едно много добро училище, в което екипът се стреми към покриване на най-новите стандарти. Тук се обособи една общност от победители“, посочи в словото си областният управител Валентина Кайтазова.

Състезателят на ВК „Хебър“ Добромир Димитров си спомни времето, когато и той е учил в същото училище. „От името на нашия отбор искаме да ви пожелаем успешна учебна година – на вас и на учителите. Не спирайте да мечтаете“, обърна се към учениците разпределителят на „тигрите“.

„Всички успешни спортисти са умни – затова вие трябва да бъдете такива – ученолюбиви и мотивирани. И трябва да мечтаете. Бъдете здрави и постигайте още по-високи успехи“, пожела и „златното момиче“ Ренета Камберова.

Специален поздравителен адрес изпрати и министърът на спорта Димитър Илиев. В него, освен пожеланията към бъдещите шампиони, бе подчертано и това, че ролята на спортните училища у нас е изключително важна за цялото ни общество.

В забавната програма, освен възпитаници на Спортното училище, се включиха и гостите от ФТА „Загорове“- гр. Септември.

Първият звънец даде тържествено начало на новата учебна година.