ДЖУДИСТИТЕ НИ ЗАМИНАХА ЗА УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Мариян Палев, Христо Вълков – и двамата ученици в Спортното училище и Борислав Владов са тримата джудисти на СК „Кодокан“, които ще представят Пазарджик и България на Европейското първенство за младежи и девойки до 21 години. Престижното състезание ще се проведе от 15 до 17 септември в Прага. Тримата наши представители днес отпътуваха за чешката столица. Мариян Палев ще се състезава в категория до 73 кг, Христо Вълков – в категория до 81 кг, а Борислав Владов – до 90кг. Утре ще станат ясни съперниците им.

Освен тримата състезатели на „Кодокан“ за Прага заминаха още шестима джудисти. При младежите селекционерът Красимир Христов залага големи надежди на Христо Вълков и Мариян Палев, които тази година се класираха пети от младежката олимпиада. Двамата дванадесетокласници на Спортното училище имат сериозна подготовка и ще се борят за медали. За тях това е най-важното състезание за годината, защото при добро класиране то ще им носи точки за квалификациите за Олимпиадата в Париж.

Въпреки силната конкуренция се надяваме на успех, коментира Георги Георгиев – директор на Спортното училище. На това Европейско първенство ще участват най-силните джудисти – 351 участници от 39 държави са дали заявка и ще се борят за престижни места, поясни Виден Василев – треньор на СК „Кодокан“.