НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА БЕШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

За шеста поредна година Спортното училище откри новата учебна година. Ученици, преподаватели и гости напълниха двора на специализираното учебно заведение. Те бяха приветствани от директора – олимпийският медалист от Атина-2000 Георги Георгиев.

„Добре дошли! Ние първи в областта откриваме учебната година, но това е така, защото освен че имаме същия учебен план като всички останали училища, имаме значително по-голям брой учебни часове по спортна подготовка. За вас ще бъде по-трудно в началото, но ви уверявам, че това е единственият път, по който ще постигнете по-добри резултати и ще изпълните мечтите си”, каза директорът. И се обърна специално към новите ученици: „Аз лично се надявам вие и вашите треньори, най-вече с помощта на вашите родители, да постигнете по-високи резултати и да имате по-добри стандарти от предишните”, каза Георгиев и пожелава успешна учебна година и на добър час.

„Пак е 1 септември и ние пак сме тук за шеста поредна година. Колко бързо лети времето от новото летоброене на старото Спортно училище”, обърна се към присъстващите кметът Тодор Попов. „Спомням си преди 6 години всички подхождаха с един лек скептицизъм към откриването на училището. Сега всички сме убедени, че това е била една важна и правилна стъпка в развитието на нашия град. И не само на нашия град, защото Спортното училище лека-полека започва да възвръща старата слава на старото Спортно училище до закриването му. Тази учебна година тук ще имаме и първите абитуриенти. Младите хора в училището започват да придобиват и да разнасят този манталитет, който винаги съм искал да имаме – манталитетът на победители. Но така се става успешен човек – с постоянство, амбиция и труд. Гордея се с това, което направи екипът на училището за това кратко време, както и с всички вас, учениците. Благодаря на родителите, които решиха да се доверят отново на Спортното училище. Сигурен съм, че те не са сбъркали”, добави кметът Попов. И обеща, че негови приоритети остават спортът и културата. „Искам да имаме мечти. Моята мечта е Пазарджик да стане най-спортният град в България и ние стъпка по стъпка всяка година се приближаваме към тази места. Пазарджик вече има добри спортни зали, има изключително много спортуващи. Атестат са медалите, които получаваме всяка година – завоювахме 1500 медала, а такъв аналог няма в България. Няма и да има, защото в последните 30 години спортът отсъства в приоритетите на държавата”, вметна Попов.

Догодина предстои изграждането на малка зала в Спортното училище, а до края на годината стадион „Георги Бенковски” ще има осветление и завършени трибуни. Следващата година започва ремонтът на зала „Хебър”. В следващите няколко години Пазарджик ще има още един нов стадион, нова зала за 3000 души и нов спортен комплекс, анонсира кметът и пожела здраве на всички.