ДАРА СТОЯНОВА С ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Пазарджишката гордост – Дара Стоянова, която е и ученичка в Спортното училище, спечели сърцата на публиката на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив / Израел/. Нашето момиче взе бронзов медал в отборното класиране, заедно със Елвира Краснобаева и завърши на четвърто място във финала на бухалки, като само две десети не ѝ стигнаха, за да се качи отново на европейския подиум.

Припомняме, че Дара започва своите първи стъпки в гимнастиката в пазарджишкия клуб „Диляна Прима“, а сега е възпитаничка на СК „Илиана“ и Спортното училище. От две години тренира и с най-добрите гимнастички от националния отбор по художествена гимнастика.

Според старши треньора на националния отбор (девойки индивидуално) Райна Тошева представянето на Дара Стоянова и Еливра Краснобаева на Европейското първенство е много добро. Двете българки спечелиха бронзов медал в отборната надпревара и останаха трети след Израел и Румъния. „Те са много спокойни и смели, просто имат нужда от повече опит, това ще им помогне да станат по-добри.“

Нейната помощничка Габриела Грошева също е на мнение, че грациите са играли много добре. „Винаги може повече, но като за първо толкова отговорно състезание за тях се представиха много добре“, добави тя.

Първоначалната оценка на съдиите за съчетанието на Дара беше 27,900, но треньорският щаб подаде контестация и оценката бе повишена на 28,400. Това и отреди четвъртата позиция на финала, което е отлично представяне на пазарджишкото момиче на толкова отговорно състезание. „За първи път съм на такова голямо състезание и съм доволна.“, коментира Дара Стоянова.

фото: Анна Недкова