ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 24 МАЙ

С тържествен концерт под надслов “На учителя – с любов!” учениците от Спортното училище в Пазарджик отбелязаха най-светлия български празник – празника на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Песни, стихове, народни танци и изпълнения на младите гимнастички – в програмата се включиха ученици от всички класове. Талант, красота, знания и признателност към първоучителите – такава беше атмосферата днес в Спортното училище. С това младите спортисти показаха, че почитат знанието и просветата и че са признателни на своите учители.

Специални гости на празника в Спортното училище бяха представители на Лайънс клуб – Пазарджик. По тяхна инициатива е учредена награда за ученици с отличен успех и високи спортни постижения. Наградата се връчва тази година за първи път в Спортното училище на десетокласника Слави Кофов. Той получи стипендия от 1000 лева. Председателят на мъжкия Лайънс клуб Николай Бараков пожела на всички ученици успехи и увери, че те ще подкрепят и в бъдеще ученолюбиви и талантливи младежи.

Още 16 ученици от Спортно училище получиха грамоти и парични награди с общ размер 1000 лева. Отличените бяха избрани по три критерия – отличен успех, недопускане на отсъствия и високи спортни постижения. Наградите връчи лично директорът на Спортното училище Георги Георгиев.

Празникът на буквите е специална дата за всички нас. И без значение къде се намира, човек трябва да пази спомена от жизнерадостната атмосфера в този светъл майски ден. Така директорът на Спортното училище поздрави учениците и учителите и пожела на всички дръзновение и смелост да осъществят и най-смелите си мечти.