СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ И МБАЛ – ПАЗАРДЖИК СТАРТИРАХА СЪВМЕСТНА КАМПАНИЯ „ПОМАГАМЕ ЗАЕДНО“

На мило тържество ученици, учители и ръководството на Спортното училище предадоха на МБАЛ – Пазарджик метално сърце за събиране на пластмасови капачки. Закупуването на сърцето беше по идея на учениците от 5, 6 и 7 класове, които от години събират усилено капачки. За да осъществят тази своя идея, заедно с родителите си, те организираха коледен кулинарен базар, събраха средства и сърцето вече е налице. Днес то беше монтирано и предадено за стопанисване на ръководството на болницата.

        От тук нататък кампанията ще продължи съвместно с МБАЛ – Пазарджик под надслов „Помагаме заедно“. И учениците, и работещите в болницата ще събират капачки, с които да се пълни сърцето. А към идеята явно ще има голям интерес, защото още днес сърцето беше наполовина напълнено. Пазарджишката фирма ПМБ Индъстрис пък пое ангажимента да изкупува капачките, а партньорството си тя ще отбележи като даде много добра цена.

        Благодарност към учениците и похвала за добрата им инициатива отправиха директорът на Спортното училище Георги Георгиев, изпълнителният директо на МБАЛ д-р Красимир Темнилов, както и представителя на фирма ПМБ Индъстрис Цветанка Николова. На тържеството присъстваха родители, лекари, много граждани.

        „Щастливи сме, че можем да направим добро и да допринесем за успеха на една благородна инициатива. Решихме да дарим сърце, което да отиде при най- сърцатите хора – лекарите. Пожелаваме на всички да са здрави и да не спират да правят добри дела“, въодушевено споделят учениците от Спортното училище.