УЧЕНИЦИ ОТ СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ ИЗРАБОТИХА КЪЩИЧКИ ЗА ПТИЦИТЕ

Най-прекрасната приказка е тази, която децата откриват в природата. А природата през есента е богата на цветове, идеи и вдъхновение. Това доказаха учениците от 5,6 и 7 клас на Спортното училище. Със завидно майсторство в часовете по технологии и изобразително изкуство те изработиха горски къщички и къщички за птиците.

Да обичаш природата не означава само да ѝ се любуваш. Трябва да се грижиш за птиците и растенията, да пазиш гората, да помагаш природата да се възобновява и чак тогава можеш да си доволен от себе си. Идва зима и много птици и животни ще имат нужда да се подслонят в студените дни и нощи. Такива къщички могат да помогнат.

А за да покажат, че не само се грижат за природата, но имат и фантазия и талант, учениците от Спортното училище превърнаха къщичките в произведения на изкуството. Своите творби учениците подредиха в изложба. Под ръководството на своите учителки Ирина Цанева и Ваня Димитрова учениците показаха, че имат въображение, че познават природните материали и могат да творят красота.