ОФИЦИАЛНО СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ В ПАЗАРДЖИК

По традиция на първи септември в Спортното училище в Пазарджик с първия училищен звънец започва новата учебна година. Това е петата поред учебна година на новооткритото спортно училище. Тържеството започна в 10 часа и събра в двора на учебното заведение новоприетите ученици и техните родители.
Специални гости на тържеството бяха кметът на община Пазарджик Тодор Попов, представители на общинската администрация, представители на министерството на младежта и спорта.
Приветствие към учениците и учителите от името на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов прочете госпожа Надежда Миленкова. Кметът Тодор Попов и директорът на Спортното училище Георги Георгиев пожелаха на всички ученици спортни постижения, вяра и вдъхновение по пътя, който са избрали.
Въпреки че и настоящата година беше изпитание за всички, Спортно училище град Пазарджик осъществи отличен прием. Новоприетите ученици от V до XI клас са 80. Общият брой на възпитаниците на Спортното училище вече достигна 400, а видовете спорт – 15. За всички тях са осигурени отлични условия за учебни и спортни занятия. Освен обновените спортни стадиони в района на училището, тази пролет тук беше открита и нова спортна зала с всички удобства за тренировъчна дейност и фитнес зала.