УЧЕНИЦИТЕ ОТ СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЛЕВСКИ

           19 февруари 2021 година – 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. На този паметен ден по традиция признателните българи скланят глава пред делото на героя. Венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Пазарджик днес положиха и учениците и ръководството на Спортно училище град Пазарджик.

           Левски – отказал се от послушанието и бездушието, поема отговорността да събуди народа си, да възпламени българите, да им вдъхне кураж и сила. „Ако спечеля, печеля за цял народа, ако загубя, губя само мене си” – това не са само думи, защото Левски ги превръща в дела. Той създава свои последователи, които след смъртта му проявяват такъв героизъм и самоотверженост, че успяват да накарат Европа и Русия да чуят за безправните българи в Османската империя. В последните си мигове, изправен пред съда, Левски не предава нито един от своите съратници, за да може делото да продължи.

          И днес, изправени пред неговия образ, младите хора се заричат с вълнение, но и с достойнство, че ще бъдат достойни последователи на Апостола и с чест ще отстояват неговите завети!