ТРИ ДЪРЖАВНИ ОТБОРНИ ТИТЛИ СПЕЧЕЛИХА ДЖУДИСТИТЕ НИ


С невероятен успех се поздравиха младите джудисти от СК „Кодокан“ и Спортното училище на проведеното в събота Държавно отборно първенство за момчета и момичета до 12 години и за юноши и девойки младша възраст. В състезанието се включиха общо 14 отбора от цялата страна. „Кодокан“ участва с три отбора в трите възрастови групи и взе три първи места.
Момчетата и момичетата до 12 години изиграха 4 схватки и не допуснаха нито една загуба. Само с победи завършиха и юношите младша възраст и девойките младша възраст. Така, завършвайки състезанието без загубена схватка, младите джудисти на „Кодокан“ и Спортното училище се окичиха с държавните отборни титли и в трите групи.
Във възрастовата група на мъжете „Кодокан“ успя да защити третото място. Достойно представяне в тази група направиха учениците от Спортното училище Мариян Палев, Ангел Славков и Звезделин Илиев. Джудистите на „Кодокан“ победиха без проблеми отборите на Хасково и Пловдив и загубиха на полуфинала от Локомотив София. За третото място те играха срещу „Шун джудо клуб“ – София и успяха да вземат победата, а с това и трето място в отборното класиране.
„Повече от достойно представяне имахме през почивните дни. Спечелихме три държавни отборни титли и едно трето място, с което изпреварихме всички отбори. Доволни сме, че състезателите ни имат дух и амбиция за победа“, коментираха треньорите на СК „Кодокан“.
През последните години няма пободен случай в джудото – от четири възрастови групи един отбор да спечели три титли и едно трето място.