ЗАПОЧВА СТРОЕЖ НА НОВА СПОРТНА ЗАЛА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ


В Спортното училище в Пазарджик бе направена първа копка на строежа на новата спортна зала. С присъствието си уважиха официалното тържество министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Пазарджик Тодор Попов, началникът на РУО Валентина Кайтазова, спортни деятели и изявени спортисти.
„Щастлив съм, че съм тук за такова прекрасно събитие. Знам, че много време сте искали да имате зала. Сега ще имате възможност за това. Благодаря на г-н Попов за това, което прави за развитието на спорта в Пазарджик, затова ще подкрепим усилията му, за да стане още по-добра спортната инфраструктура в града”, каза спортният министър Красен Кралев.
„Горд съм с учениците и колектива на Спортното училище,защото за 3 години и половина се превърнаха в място, в което все повече деца искат да учат и тренират! Гордея се и с колектива, гордея се и с учениците, защото традиционно във всички състезания заемат първите места. А това е атестат за добре свършена работа и от учениците, и от учителите и треньорите.“ С тези думи се обърна кметът Тодор Попов към учениците и се похвали на министър Кралев, че само за 2 месеца и половина в Пазарджик има 36 държавни шампиони в 12 вида спорт.
Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на бъдещата зала е 100 календарни дни.Залата ще бъде учебно-тренировъчна. Ще има места за 200 души публика и в нея ще се провеждат състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Финансирането на проекта е осигурено от община Пазарджик и е в размер на НАД 1 270 000 лева.