УЧЕНИЦИТЕ ОТ СПОРТНОТО СЕ ОБУЧАВАХА КАК ДА СЕ СПРАВЯТ С АГРЕСИЯТА

Месец декември в Спортно училище – Пазарджик беше посветен на общественозначимия проблем с агресията и начините за разрешаването на конфликти между подрастващите. В рамките на две седмици бяха проведени поредица от срещи на учениците от всички класове с представители на местната Комисия за противообществени прояви и на Детска педагогическа стая към МВР – Пазарджик.

Лекторите Бисерка Трайкова, Десислава Вълкова и Йордан Кискинов запознаха учениците с различните прояви на агресия, последствията, които поражда, начините за справяне с нея. И как безопасно да се справим с конфликтите, които се зараждат в училище и на улицата. Учениците наечиха към кого и към кои институции могат да се обърнат, за да потърсят помощ.

Децата споделиха конкретни случаи на проява на различни видове агресия и конфликти, на които са били свидетели или в които са участвали. Получиха полезни съвети от професионалистите как да се справят, ако се окажат участници в подобни ситуации. Разговорите бяха съпътствани от видеоматериали, които онагледяваха различните видове насилие, конфликти и последствията от тях.

Организатор на срещите с представителите на Комисията за противообществените прояви и Детска педагогическа стая към МВР- Пазарджик беше Людмила Атанасова председател на УКБППМН към Спортно училище – Пазарджик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *