ЩАНГИ, БОРБА И ОРИЕНТИРАНЕ ВЛИЗАТ В ПРОГРАМАТА НА СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

Вдигане на тежести, борба и ориентиране ще са новите спортове, заложени в програмата на Спортното училище за следващата учебна година. Това са традиционни спортове за Пазарджик и е логично отново да започне подготовка на младите борци и щангисти, коментира директорът на Спортното училище Георги Георгиев. Той припомни, че легендите в тези дисциплини – Георги Мърков, Йордан Биков, Борислав Гидиков, Атанас Шопов и Николай Пешалов, прославиха града ни на европейски, световни и олимпийски подиуми.

Намеренията на училищното ръководство са от следващата учебна година да има три нови паралелки, в които учениците да се обучават в спортове вдигане на тежести, борба и ориентиране. Така спортните дисциплини ще се увеличат и ще бъдат вече 18.

Всяка година обучаващите се в Спортното училище се увеличават с около 100 деца и сега в учебното заведение има над 290 ученици. Всички те осъзнават бързо, че са еднакво важни и спортната, и учебната подготовка и полагат усилия за добри резултати.

За три години Спортното училище показва бърз прогрес, младите спортисти печелят вече медали на национално ниво и логично през следващите години ще се увеличават и паралелките, и видовете спорт, коментира директорът на училището.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *