СЪСТЕЗАТЕЛЯТ НА „КОДОКАН“ ВАЛЕНТИН АЛИПИЕВ ЗАМИНА ЗА УЧАСТИЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

Националният отбор на България по джудо, в чиито състав е и състезателят на СК „Кодокан” Валентин Алипиев, замина днес сутринта за Минск. В следващите дни вниманието на цялата европейска спортна общественост ще бъде насочено към столицата на Беларус, където от 21 до 30 юни ще се проведат Европейските олимпийски игри.
Днес на терминал 2 на летище „София “ националите в състав: Ивелина Илиева (57 кг), Валентин Алипиев (60 кг), Янислав Герчев (60кг), Ивайло Иванов (81 кг), Даниел Дичев (100кг) и треньорите Атанас Герчев и Свилен Скерлев бяха изпратени с пожелания за много успехи и късмет на първенството от близки и приятели. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 български състезатели в 15 вида спорт.
Игрите се провеждат веднъж на 4 години и са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Тази година в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020. Турнирът по джудо ще бъде със статут на европейско първенство.
Да пожелаем успех на Валентин Алипиев!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *